2021 podzim - SK Žibřidice

1. A třída západ
Přejít na obsah

2021 podzim

MUŽI "A" > Jak jsme hráli
STŘELCI
STŘELCI
SEZONA 2021-2022
SEZONA 2017-2018
TABULKY 2021-22
PODZIM 2021
Žibřidice
Hrádek B
07.08.
15:00
SO
Vratislavice
Žibřidice
14.08.
17:00
SO
Žibřidice
Dubnice
21.08.
13:30
SO
Cvikov
Žibřidice
28.08.
17:00
SO
Žibřidice
Doksy
04.09.
15:00
SO
Rapid Liberec
Žibřidice
12.09.
17:00
NE
Vesec
Žibřidice
18.09.
14:00
SO
Žibřidice
Kamenice
25.09.
15:00
SO
Jablonné
Žibřidice
28.09.
15:00
ÚT
Žandov
Žibřidice
02.10.
16:00
SO

Žibřidice

Roztání
09.10.
15:00
SO

Hodkovice

Žibřidice
16.10.
15:30
SO
Žibřidice
Stráž
23.10.
15:00
SO

Žibřidice
Jablonné
30.10.
14:00
SO
Hrádek B
Žibřidice
07.11.
14:00
NE
0:3
A máme za sebou první kolo v I.B třídě, kdy náš tým na domácím trávníku vydřel výhru 3:2 s Hrádeckým béčkem.
Jak se zisk prvních 3 bodů rodil?
V první půli hrál náš celek výborně, kontroloval hru a byl více na balónu. V 11.minutě se náš tým ujal vedení, kdy nařízený pokutový kop po faulu na velmi agilního Matěje Němce proměnil Marek Patka. Ovšem hostům se záhy podařilo srovnat skóre. To náš tým však nesložilo a ve 27.minutě se prosadil opět Marek Patka, který ukázal že levou nohu nemá jen na opírání a chladnokrevně svoji šanci proměnil. A když přidal po krásné akci Matyáše Kaisra ve 44.minutě Jakub Kouba 3.gól, vypadal poločasový výsledek 3:1 velmi dobře.
Ovšem vstup do druhé půle nám nevyšel, hostující tým se dostal do vápna a po faulu našeho gólmana se kopala penalta, kterou hostující hráč s přehledem proměnil. V druhé půli náš celek již nenavázal na výkon z první půle, ale přesto se probil k několika šancím, kdy například z přímého kopu Lukáš Broschinský orazítkoval tyč. Navíc v 81.minutě skvěle unikl Tomáš Jaček a hostující obránce ho zastavil jen za cenu faulu - červená bez diskuzí. Přesto se hostující Hrádek nadechl k náporu a snaze vyrovnat, ale náš celek nakonec těsnou výhru vydřel.
Vydřené 3 body, ale jsou doma.
A tak mohla propuknout oslava 50-tin našeho hlavního pořadatele.
Děkujeme všem našim skvělým fanouškům za skvělé fandění a za týden nás můžete přijet podpořit do Vratislavic.
A máme tu komentář k historicky prvnímu derby v soutěžním utkání Žibřidic s Dubnicí. Zápas se hrál před skvělou diváckou kulisou, jak se říká byl "plný dům".
A samotný fotbal? Moc krásy nepobral, byl to zápas plný osobních soubojů, boje o každý metr trávníku i emocí, které k fotbalu patří. Hostující Dubnice velmi srdnatě bránila a nepouštěla nás do našich ofenzivních nájezdů, naopak nám se podařilo vymazat snajpra hostů Radima Věcheta, kdy jeho jedinou šanci v zápase brilantně zneškodnil náš gólman Dosty. Našemu týmu se podařilo jít do vedení v 16.minutě, kdy cizelérsky zavěsil z přímého kopu náš kapitán Marek Patka. Pak jak bylo zmíněno to byl již spíše boj, a i když v 65. byl vyloučen hostující hráč a tým Dubnice dohrával v 10, přesto hostující Dubnice bojovala o vyrovnání, ale nám se podařilo zápas pohlídat a naopak před koncem přidat druhý gól, kdy skóroval chvilku po vystřídání náš hrající asistent trenéra Jirka Posád. Musím ocenit náš týmový výkon a velkou jedničku si zaslouží naše obrana za první nulu v sezóně.
Děkujeme všem fanouškům domácích i hostů za skvělou atmosféru, před "plnými tribunami" se každému hraje výborně.
A tak mohla vypuknou akce pro děti, věřím že si ji každé dítko plně užilo.
Závěrem moc děkuji všem organizátorům této krásné akce pro naše dětičky.
Tak a máme za sebou zápas ve Cvikově, zápasu prvního s druhým, týmů s plným bodovým ziskem.
Před tímto zápasem jsem si říkal, co s naším týmem udělá když bude prohrávat, neb prozatím vždy první gól zápasu se podařilo vstřelit Žibřidicím. A co čert nechtěl, domácí Cvikov hned ve 4.minutě udeřil a dostal se do vedení. Úvod zápasu patřil domácímu celku, ale nám se podařilo velmi brzy srovnat, kdy po rohovém kopu se odražený balón dostal k Matyáši Kaisrovi, který z 25 metrů nechytatelně zavěsil pod víko. Tento gól nás uklidnil, ale v první půli již žádný z týmů své šance neproměnil a tak se šlo za stavu 1:1 do kabin.
Do druhé půle přeskupil řady náš zastupující trenér Jirka Posád, což se ukázalo jako velký cizelérský tah. V druhé půli to byl koncert našich hráčů, hned ve 47.minutě opět po rohovém kopu se ve skrumáži dostal k míči Lukáš Menšík a poslal nás do vedení. A pak už se rozjel brankostroj, kdy nakonec Lukáš Menšík dosáhl hattricku, další góly přidal Lukáš Broschinský a gólový účet na plný půltucet zpečetil Jakub Kouba. A náš skvělý výkon podtrhl v 90.minutě zaskakující a skvěle chytající Přéma Herclík, když lapil penaltu domácích. A tak se dokráčelo k výhře na půdě Cvikova v poměru 6:2 a posunu na 1.místo tabulky. Skvělý výkon a velký potlesk za odvedenou hru zvláště v druhé půli, byla radost se na tento zápas koukat a naši věrní fandové jistě nelitují cesty do Cvikova. Zároveň se ukázala síla našeho týmu, kdy i přes několik absencí to nebylo na našem výkonu vůbec znát. Zároveň moc děkuji našim skvělým fanouškům za podporu.
Tak jak všichni jistě víte, máme za sebou další vítězný zápas v poměru 5:1 proti Doskům.
Utkání se hrálo v krásném podzimním počasí, opět před skvělou diváckou kulisou. Hostující tým přijel s jasným záměrem pokusit se to ubránit a spoléhat na brejky. V první půli si náš celek zvykal nato jak prolomit pověstný "Prešovský beton", přesto již v 10.minutě zazvonila tyč hostující branky po úniku Tomáše Jačka. Pak však přišla naše minela v rozehrávce a hostující tým šel do vedení. To nás však nesložilo, nadále pokračovalo obléhání hostující svatyně. Avšak našemu kapitánovi se nepodařilo proměnit pokutový kop, ale brzy bylo zapomenuto kdy skóre srovnal střelou z poza šestnáctky Lukáš Broschinský. I přes trvalý tlak se nám další gól do poločasu nepodařilo vstřelit a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.
Druhá půle stejně jako ve Cvikově nám již přinesla kýžené góly, stavidla otevřel gólem přímo z rohu Matěj Němec, pak soupeř malinko polevil ze svého betonu což náš celek plně využil a postupně přidal další góly, kdy podruhé v zápase se trefil "Bróša" a skóre po gólu završilo naše útočné duo Jaček - Kouba. Závěr zápasu se již dohrával v poklidu. A tak si náš celek připsal již 5.výhru v řadě a věříme, že jim tato vítězná série vydrží co nejdéle. Nyní nás čekají 2 venkovní utkání v Liberci, nejdříve příští neděli na Rapidu a poté ve Vesci.
Děkujeme všem hráčům za další radost v našich fotbalových srdcích a těšíme na jejich další zápasy.
Naši věrní fandové a příznivci nejen Žibřidického fotbalu. Ještě Vám dlužím komentář k nedělnímu zápasu na Rapidu, kde náš tým nakonec remizoval 3:3. Co říci k utkání, nebyl to náš den a náš celek se nedokázal srovnat s extrémně úzkým hřištěm, což se ukázalo jako největší překážka pro naši hru. Jak je již v posledních zápasech neblahým faktem, opět šel náš soupeř do vedení. Avšak brzy se nám podařilo srovnat, kdy naše útočné bratrské duo zařídilo srovnání, kdy skóroval Jakub Kouba po přihrávce Smoliče. Těsně před odchodem do kabin vstřelil krásný gól Matyáš Kaiser, kdy využil odkopnutého balónu domácím gólmanem a téměř z půlky zavěsil do prázdné branky. A tak se šlo do kabin za šťastného vedení 2:1. Druhá půle nezačala špatně, dařilo se nám kontrolovat balón, ovšem šance nepřicházela, a když po 10 minutách poprvé zahrozil Rapid, byl z toho gól v naší síti a aby toho nebylo málo, chvilku nato vstřelil domácí celek Rapidu třetí gól. Naštěstí se nám podařilo brzy vyrovnat skóre, kdy skóroval David Smola. Pak začala hra nahoru - dolů. Každý tým chtěl vyhrát, avšak ani jeden tým již neskóroval. Navíc v poslední minutě při nás stála štěstěna, kdy se již domácí tým radoval z vítězného gólu, ovšem zachránil nás odmávaný ofsajd. A tak náš celek poprvé v soutěži ztratil body, ano není to porážka, je to bod z venku, ale jsme na sebe nároční a chceme získávat body v každém zápase. Zároveň musím vyzdvihnout výkon mladých hráčů Rapidu, dovolím si dokonce říci, že domácí celek byl v tomto utkání lepším na hřišti. Velmi sympatický výkon od takto mladého celku. Ale nevadí, kluci se jistě poučí z nezdaru a již v sobotu zabojují o body na horké půdě Vesce. Týmu, proti kterému se nám dlouhodobě nedaří. Avšak klukům věřím a pevně doufám, že kluci udělají vše pro výhru.
Dodatek: tímto veřejně moc děkuji klukům za velmi krásné pozápasové překvapení, oni vědí … MOC DĚKUJI celému týmu Žibřidic včetně realizačního týmu a funkcionářů.
Noo, toto bude můj nejbolestivější komentář v historii Žibřidic. Jistě všichni víte, že náš tým utrpěl ve Vesci debakl 9:1. Ani jsem nechtěl psát, ale je potřeba se hlavně omluvit našim fanouškům za naše bídné představení a pak i potupné prohře je třeba se postavit čelem. Co říci k zápasu, náš tým opět inkasoval jako první a když si záhy dal náš tým druhý gól, úplně se naše hra sesypala. Od té chíle bylo na hřišti jen jedno mužstvo a to domácí, od nás to byl pouze zmar a není se co divit výslednému skóre. Prokletí Vesce pokračuje, ba přímo se znásobuje, tento celek nám dal pěknou školu hry a je třeba Vesci sportovně pogratulovat, neb byl o třídu lepší.
Ale hlavně se chci moc omluvit všem našim věrným fanouškům za tento trpký zážitek.
Všichni se ptáme co se s naším celkem stalo, je to k tomu jistě mnoho názorů, ale to nechme klukům a realizačnímu týmu do kabiny, jistě se z této velké facky poučí a začnou nás naplňovat radostí. I negativa nás učí když je umíme přijmout. A já stále v tento tým věřím, a těším se na další domácí zápas s Kamenicí na našem trávníku. Pojďme kluky podpořit, kdy jindy to potřebují nežli nyní. Moc děkuji.
Tak co zápas v sobotu? Náš trávník byl dobit, kdy si od nás odváží 3 body hostující Kamenice.
Jak už je zvykem, opět nám nevyšel začátek a první inkasujeme, tentokráte již ve 3.minutě. Poté se rozjela naše útočná vozba, šance střídala šanci, avšak výsledkem byl jediný gól Davida Smoly po půlhodince hry. A to nás čekala na závěr poločasu další rána, kdy obdržel červenou kartu náš obránce Kuba Šesták.
Poločas 1:1, avšak náš tým už jen v deseti.
To však kluky nepoložilo a i v 10 hráčích byl náš Žibřidický tým lepším a fotbalovějším, střel na branku bylo jak máku, ale v tomto zápase nám dávala Kamenice lekci z produktivity. Okolo 55.minuty přišla snůška gólů, hosté jdou do vedení, Matěj Němec vyrovnává, okamžitě po výkopu jdou opět hosté do vedení a následně neproměníme penaltu. Pak už to bylo jen o dobývání hostující svatyně a neproměňování šancí. Kosmetickou tečku zápasu dala v nastavení hostující Kamenice do naší otevřené obrany a tak přišla první domácí prohra v poměru 4:2.
Jak hodnotit tento zápas? Byla vidět ohromná vůle kluků, i v 10 se tým semkl, dřel, hrál výborně, ale chyby v obraně a naše chabá produktivita nás srážejí. Herně to byl výborný zápas, je třeba jen zapracovat na koncovce.
Tak máme za sebou další zápas, tentokráte netradičně v úterý v Jablonném v Podještědí, v tzv. "anglickém týdnu". Oproti posledním kolům se moc nezměnilo, opět bez výhry po remíze 2:2, opět první obdržený gól což je už pomalu tradicí a bohužel opět červená karta již v 1.poločase. Vypadá to jako hodně negativ, ale je třeba říci že na naši hru je již zase radost pohledět. Samotný zápas jak jsem zmínil probíhal pro nás opět neradostně, kdy první gól vstřelilo domácí mužstvo. Ovšem brzy se nám podařilo srovnat kdy se trefil Jakub Kouba. Pak však přišla pro nás sprcha, kdy obdržel po druhé žluté kartě červenou kartu Matěj Šorejs. Avšak do vedení šel ještě v první půli náš celek, kdy se svými lopatkami poprvé v našem dresu trefil Jakub Aubrecht, alias "Maulin". Náš celek si již v minulém zápase vyzkoušel jaké je to hrát v 10, a tak se čekalo co přinese druhá půle. Domácím se podařilo velmi brzy vyrovnat po cizelérsky zahraném přímém kopu. Poté se obě mužstva snažila strhnout výhru na svoji stranu, na našich kopačkách bylo možná více nebezpečnějších akcí, avšak gól nepadal. A pak přišla v poslední minutě naše velká šance, avšak po rohovém kopu pouze zazvonila konstrukce domácí branky a následná dorážka mířila nad branku. V konečném součtu je remíza asi zasloužená a i cenná. Zároveň je třeba opět kluky pochválit za výborný a bojovný výkon i v 10 hráčích více jak poločas. A velké poděkování patří našim skvělým fanouškům, moc si vážíme Vaší podpory i na venkovních hřištích.
Tak trochu se zpožděním komentář k sobotnímu zápasu v Žandově. Zápas se hrál na velmi kvalitním trávníku, velká pochvala správci Žandovského hřiště. A samotný zápas? Náš celek chtěl po nezdarech konečně uspět a po 4 nezdarech konečně zvítězit, což se nakonec podařilo po jednoznačném výsledku 6:1 v náš prospěch. Avšak stále se nám opakuje stejná písnička, kdy jako první inkasujeme, již 7 zápasů v řadě, a opět neproměníme penaltu – již třetí neproměněná penalta v řadě. Jak jsem zmínil, domácí tým šel do vedení po rychlém kontru, kdy v 1.půli nám občas domácí tým zatápěl zvláště rychlonožky domácích. Nám se však brzy podařilo srovnat, kdy krásně zatáhl balón po lajně Matyáš Kaiser a domácí hráč si jeho centr srazil do vlastní sítě. Chvilku nato se nám podařilo skórovat po rohovém kopu, kdy se prosadil Lukáš Broschinský a chvilku nato znovu po rohovém kopu skóroval Jakub Kouba. Další šance včetně penalty se nám v první půli již nepodařilo přetavit v gól. Druhá půle byla již plně v naší režii, avšak pojistka v podobě gólu se nám nedařila, neb dnes to byl festival neproměněných šancí. A tak si domácí tým řekl že nám to usnadní a okolo 60.minuty došlo k vyloučení 2 domácích hráčů. Přesilovku se nám nakonec podařilo zužitkovat 3 góly, kdy si nejdříve dal domácí celek druhý vlastní gól v zápase a pak se propracoval k hattricku Jakub Kouba. Zápas se víceméně v klidu dohrával. Konečně výhra, ale určitě musíme zapracovat na naší produktivitě a konečně se vyvarovat první obdržené brance. Kluky je potřeba pochválit za precizní výkon, zápas byl pod naší kontrolou a kupodivu je třeba tým výjimečně pochválit i za disciplinovanost, jen tak dál. Ještě jedna zmínka k zápasu, poprvé se v našem dresu představila posila v naší brance, Lukáš Vykoukal, který přišel v poslední den přestupního termínu z Višňové a odvedl velmi spolehlivý a zkušený výkon, jen tak dál.
A již se můžeme těšit na sobotu, kdy na náš trávník zavítá první tým soutěže, celek z nedalekého Rozstání.
Tak včera nám přinesl zápas s Rozstáním krásný fotbalový zážitek kdy se nakonec radoval z výhry náš Žibřidický tým po výhře 2:1. Kdo přišel jistě nelitoval, hrál se velmi kvalitní fotbal, plný šancí, bojovnosti z obou stran, enormního nasazení a zároveň nemalých emocí. Zápas to byl o dvou různých poločasech, ten první patřil našemu celku, kdy se nám dařilo dostávat do gólových příležitostí, ale našeho koncovka není zrovna ideální. Blízko ke gólu bylo po střele Lukáše Broschinského, avšak jeho střelu zastavila tyč. Avšak po půlhodince hry se nám nakonec podařilo skórovat, kdy po dalším závaru se ke střele dostal Pepa Žoček a jeho střelu si srazil hráč Rozstání do branky. A poněvadž další šance již nikdo nezužitkoval, šlo se do kabin za vedení 1:0. Druhou půli na nás hostující Rozstání vlétlo, a zatlačilo nás na naši půlku. Jejich presink byl zničující, avšak naše obrana odolávala a když už padnul gól, rozhodčí ho pro faul či ofsajd neuznal. Nakonec však v 57.minutě udeřil kanonýr hostů Bolina a srovnal skóre. Avšak brzy nato přišel náš gól zápasu, měsíce ba i roku, kdy po našem rohovém kopu se odrazil balón k našemu kapitánovi Markovi Patkovi který těžký balón za zády přetavil ve výstavní gól, kdy vystřihnul ukázkové nůžky a míč zapadl do hostující branky. Tleskáme ve stoje. Hostující tým však nepoložil zbraně a snažil se urputně o vyrovnání, naše skvělá obrana však odolávala a když už byla překonána, zachránila nás konstrukce branky. V závěru se nám dařilo chodit do brejků, ale žádnou z vyložených šancí se nám nepodařilo proměnit. A tak se dokráčelo za skvělé divácké kulisy domácích i hostujících fanoušků k výhře. Kluci děkujeme, skvělý výkon, dnes si zaslouží pochvalu celý tým za týmový výkon, podpořený bojovností a nasazením.
Včera nás čekal zápas dvou týmů ze špičky tabulky, kdy náš tým zavítal na půdu třetích Hodkovic. Jistě každý čekal vyrovnaný souboj do poslední minuty, opak byl však pravdou, konečné skóre a velké vítězství v poměru 9:1 pro náš hostující tým je velkým překvapením, avšak velmi milým a radostným. Prostě v tomto zápase bylo vše na co jsem skuhral, dal se první gól, výborná produktivita, proměněná penalta, jen ta nula na kontě brankáře chyběla. K zápasu lze více komentovat jen úvod, kdy hned v první minutě nás po krásné akci poslal do vedení Jakub Kouba, dále již "Koubič". Domácí Hodkovický tým však velmi zatápěl naší obraně, jeho přechod do útoku byl velmi rychlý až smrtelný, když první jejich šanci zlikvidoval výborným zákrokem náš gólman "Viky" nevarovalo nás to a záhy nato domácí tým po dalším brejku vyrovnal. Dá se říci že do 20.minuty to byl vyrovnaný souboj, avšak poté se spustila velká útočná lavina našeho týmu, v níž se urthnul ze řetězu Koubič a v tomto utkání vstřelil neskutečných 6 gólů, kdy zvláště jeho poslední šestý gól byl luxusní, kdy totálně vymetl pavučinky domácí svatyně po cizelérsky zahraném přímém kopu. Avšak v tomto zápase by si zasloužil skórovat každý z týmu, byl to vynikající kolektivní výkon podpořený krásnými útočnými akcemi a hlavně zakončenými do sítě. Jestliže jsem v minulých zápasech žehral na naši produktivitu, tak dnes se ukázalo čeho je náš celek schopen když začne své šance proměňovat. Ohromný aplaus si zaslouží celý tým za perfektní a hlavně fotbalový výkon, na akce našich kluků byla radost pohledět a z toho nám vzešel nevšední až raritní kousek, kdy dát v zápase krajské soutěže B třídy 6 gólů se jen tak nevidí, navíc proti velmi kvalitnímu soupeři Hodkovic. Kubo tleskáme. Avšak jak jsem již řekl, velkou pochvalu a klobouček dolů pro náš celý tým.
Pro rekapitulaci jen střelci utkání: 6x Kuba Koubič, 1x Lukáš Menšík, Máca Tvrzník a kapitán Mára Patka z penalty(už je zase proměňujeme).
Kluci moc děkujeme. I v takto sychravém podzimním počasí nikdo z našich věrných fans nelitoval, že přijel podpořit náš tým. Moc děkujeme našim fanouškům, Vaši podporu vnímáme a moc si ji vážíme
Tak máme za sebou poslední domácí zápas podzimu s Jablonným, který nakonec skončil naší těsnou výhrou v poměru 2:1. Bylo to velmi těžké utkání a výhru si připisujeme nakonec i s notnou dávkou štěstí, kdy nás v 93.minutě zachránila konstrukce branky od vyrovnávacího gólu. Pojďme však postupně, první poločas byl spíše o dobývání velmi dobře zformované hostující obrany a když už se podařilo dostat do šance, tak gól se nám vstřelit nepodařilo. Nakonec se však podařilo v první půli míč dostat za záda hostujícího gólmana, kdy po skvělém napadání Tomáše Jačka se balón přes Smoliče dostal k Matějovi Němcovi, který nekompromisně rozvlnil hostující síť. Vzhledem k průběhu první půle bylo vedení 1:0 velmi hubené. Do druhé půle hostující Jablonné přeskupilo řady a více se začal jejich tým věnovat i útočné hře. Přesto se nám podařilo odskočit do dvoubrankového vedení, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou Lukáš Broschinský. Pak se začalo z obou stran více útočit, avšak další gól nepřicházel. Zlom nastal po 70.minutě, kdy Jablonné již vrhlo všechny síly do útoku, výsledkem byla druhá žlutá a následně červená pro našeho stopera Šindyho, hned po 3 minutách v oslabení soupeř v 79.minutě snížil na 2:1. A začala hektická poslední destiminutovka, avšak nápor hostí se nám nakonec podařilo přežít bez úhony a jak jsem již zmiňoval, i přes velkou šanci hostí v poslední minutě se nám podařilo udolat výhru v poměru 2:1. Klukům velké poděkování za velmi cenné 3 body, neb soupeř z Jablonného se u nás představil zvláště ve druhé půli jako velmi kvalitní tým. Zároveň je třeba poděkovat opět našim věrným fans, kteří i v chladném počasí neváhají přijít nás podpořit v hojném počtu. Tak a za týden netradičně v sobotu již od 11:00 poslední zápas podzimu v Hrádku nad Nisou.
Návrat na obsah